19.04.2015 20:49

CEI – CEN NATURE ENDURANCE WELCOME 2015

CEI – CEN NATURE ENDURANCE WELCOME 2015
Šamorín  -  Slovakia
17.04-19.04. 2015

Iba týždeň po úvodných pretekoch sezóny sa v Šamoríne konali ďalšie preteky vo vytrvalostnom jazdení.

V hlavnej súťaži CEI*** 160km štartovalo sedem jazdcov a koní. Hneď od úvodu nasadili pekné tempo cez 17 km/hod trojica z Talianska a domáca dvojica z JK Napoli Šamorín Petra Hubačová s Ocazom a Katarína Roux Šafránová s Naffa de Lap. Mierne pomalšie tempo zvolil český jazdec Petr Jadlovský a Iva Lipovac z Chorvátska. Tempo si vyžiadalo svoju daň a hneď po prvom kole skončil pre krívanie jeden z Talianov, po treťom kole kríval aj Jadlovského kôň a v štvrtom kole zadržal svojho koňa na trati tiež ďalší taliansky jazdec Gianluca Laliscia. V tom čase boli v čele obe naše jazdkyne s náskokom približne trištvrte minúty pred Taliankou Costanza Laliscia. Chorvátka v tom čase strácala už takmer 45 minút. Do cieľa štvrtého kola dorazila na prvom mieste ešte stále Petra Hubačová ale iba dve sekundy pred Taliankou a 12 sekúnd pred oddielovou kolegyňou. Chorvátka vo štvrtej veterine už strácala hodinu a 10 minút. Rýchlejší vstup do veteriny zabezpečil pre Talianku štart do posledného okruhu z prvej pozície s náskokom približne jednej minúty. Svoju pozíciu si už ustrážila a v cieli bola prvá s náskokom rovné 4 minúty pred druhou Petrou Hubačovou a o ďalšiu sekundu pred treťou Katarínou Roux Šafránovou. Výsledná rýchlosť oboch našich jazdkýň 17,26 km/hod znamenala splnenie kvalifikačných kritérií pre štart na tohtoročných Majstrovstvách Európy v Šamoríne a zároveň ich posunula hneď na prvé dve priečky pomyselného kvalifikačného rebríčka.

V juniorskej súťaži CEIYJR** 120km zvíťazila s prehľadom Michaela Zapletalová z Českej republiky na koni Eksol priemernou rýchlosťou 18,59 km/hod. Do cieľa ešte úspešne dorazila aj Michaela Supeková na spoľahlivom Balkánovi (priemer 15,27 km/hod). Tentoraz podľa vyjadrenia veterinárov vo veterinárnej kontrole po treťom kole pre metabolické problémy nedostala šancu dokončiť druhú 120km súťaž v priebehu jedného týždňa druhá z dvojičiek Supekových – Lucka mladšia na koni Jussuf Bushi. Obe mladé jazdkyne zajtra odlietajú do Chile, kde sa budú na jeseň konať Majstrovstvá sveta mladých jazdcov a pred plánovaným štartom na tomto šampionáte si idú obe odkúšať tamojšie podmienky ako aj mieste kone, ktoré by mali mať prenajaté aj na majstrovskú súťaž.

V národnej súťaži CEN 80km zvíťazil Karl Uschnig z Rakúska (15,81 km/hod) pred dvoma českými jazdkyňami – Lucie Škábovou (15,70 km/hod)  a Terezou Kopeckou (15,67 km/hod). Trio slovenských jazdcov dokončilo v poradí Lucia Rovná/Mersuch III-8 SK (14,59 km/hod), Daniela Dovalová/Viktor (14,07 km/hod) a Karol Toriska/Al Mougeet (14,06 km/hod).

Nedeľa 19.4.2015

Až pätica  z osmičky súťažiacich, ktorí sa postavili na štart nedeľných pretekov CEI** 120km v Šamoríne, súťaž nedokončilo. To sa podarilo iba triu z Českej republiky. Súťaž s prehľadom vyhrala Lucie Škábová s koňom Lamia 1 (priemer 18,23 km/hod). Na druhom a treťom mieste s rozdielom jedinej sekundy skončili Tereza Kopecká/Tuzemec 13 a Kateřina Hemzalová/Arista – obe v rovnakej rýchlosti 16,90 km/hod.

Súťaž CEI* 80km dokončili štyria jazdci. Zvíťazila Poľka Izabela Dražba s koňom Verwa (17,46 km/hod) o viac ako 16 minút pred Talianom Vicenzom Abbruzzese. Tretie a štvrté miesto vybojovali reprezentanti Chorvátska. Trojica jazdcov súťaž nedokončila.

V juniorskej CEIJYR* 80km a národnej CEN 60km štartovali iba osamotené jazdkyne z ČR a súťaže aj dokončili. Národnú súťaž CEN 40km dokončili všetky kone, jedného však v cieli pre krívanie eliminovali.

Podrobné výsledky : https://www.endurance-timing.net
 

—————

Späť