29.09.2012 10:15

EAST EUROPEAN ENDURANCE RIDE 2012 - VÝSLEDKY

logo-enduranceride2012

EAST EUROPEAN ENDURANCE RIDE 2012

Rakúsko - Maďarsko - Slovensko

3 dni - 255 km - 105.000 EUR

19. - 22. 9. 2012

Vo štvrtok 20.9.2012 odštartovalo v rakúskom Apetlone 41 dvojíc na trať druhého ročníka náročných pretekov vo vytrvalostnom jazdení East European Endurance Ride 2012. Za veterného počasia sa s nástrahami prvej etapy dlhej 83km s cieľom na dostihovej dráhe v petržalskom Starom Háji najlepšie vysporiadal rakúsky pretekár Andreas Kindermann na kobyle Madjane. Poradie trochu pomiešali problémy na maďarskom území, kde viacerí pretekári mali problémy nájsť správny smer... Po prvom dni zostalo v hre 38 súťažiaich. Priemerná rýchlosť vedúcej dvojice bola 18,428 km/hod.

V piatok 21.9. hneď pri raňajšej veterinárnej kontrole odpadla z ďalších bojov dvojica slovenských pretekárov - Lucia Supeková s koňom Balkán a Mário Hofmann a Vaqueira. Trať pretekov priviedla súťažné pole po 96km do Komárna. Prvé dve priečky patrili nemeckým jazdkyniam Sybille Markert Bäumer a Melanie Arnold. Na treťom mieste a piatom mieste už boli pretekári z Kataru. Ruský pretekár bol na štvrtom mieste. Pre vytrvalcov príjemné počasie a dobrý terén prispeli k pomerne vysokej priemernej rýchlosti, keď prvá v cieli atakovala hranicu dvadsiatky - konkrétne rýchlosťou 19,686 km/hod. Po druhom dni pri vysokom nasadenom tempe sa v cieli dostalaku slovu aj konská sanitka a plány na ďalší boj o celkové prvenstvo si mohlo pripravovať 29 pretekárov. Celkovo druhý deň sa súťaž skončila pre deviatku súťažiacich.

Šancu na dobrý výsledok stratila pri raňajšej veterinárnej kontrole hneď šestica, žiaľ medzi nimi aj ďalšia reprezentatka Slovenska - Lucia Starovecká a jej Satén. Na zvyšných 75 km pretekov sa tak vydalo iba 23 pretekárov a ich štvornohých partnerov. S blížiacim sa cieľom v Šamoríne sa stupňovalo tempo pretekov a postupne s vúčšími či menšími problémami ukončili účinkovanie ďalší aktéri. Na poslednom úseku do cieľa zo slovenských pretekárov bojovala už iba Petra Hubačová - Feras Boubol s Medinou skončil svoje účinkovanie v pretekoch na poslednej veterinárnej kontrole pred cieľom. Najrýchlejšia v poslednej etape bola Nemka Sabrina Arnold s priemernou rýchlosťou 21,241 km/hod, čo ju v konečnom poradí posunulo až na štvrtú priečku.

Do cieľa na dunajskej hrádzi v Šamoríne dorazilo 13 pretekárov. Záverečnou veterinárnou kontrolou však neprešiel druhý v cieli Francúz Saroul Ludovic, po smolnom dojazde minulý rok teda ešte väčšia smola - keď krívanie jeho koňa Tico Tica v cieli ho obralo o radosť zo striebornej priečky.

Celkovým víťazom sa stala dvojica z Kataru - Saad Mohammed al Dawsari s koňom Lobero el Shakaar, ktorí  255 km absolvovali v čase 13 hodín 9 minút a 42 sekúnd, čo predstavuje priemernú rýchlosť 19,374 km/hod. Na druhom mieste s odstupom iba 17 sekúnd skončila talianska pretekárka Marion Gauthier Foichat s koňom Razali la Majorie. Tretie miesto získal Hamad Towam al Marri z Kataru na koni Pacha D´Aurabelle a to s odstupom 21 sekúnd na druhé miesto.

Pretekárka domáceho JK Napoli Petra Hubáčová ako jediná zo Slovenska dokončila úspešne preteky. Oproti minulému roku klesla o tri priečky na desiate miesto ale aj tak je to výborný výsledok. Gratulujeme ! Partnerom jej tento rok bol Siglavy Chabir, ktorým vypomohol JŠK Svätý Jur. JK Napoli mal totiž v cieli ešte jedného zástupcu - na deviatom mieste preteky dokončil kôň z JK Napoli Ocaz v sedle so Španielom Bernat Fores Casals, ktorý sa podieľa na príprave vytrvalcov v JK Napoli.

Cenu kondície ziskala Silvia Scapin z Talianska na koni Santoreggia, ktorá v celkovom poradí skončila na piatom mieste.

Podrobné výsledky na stránkach JK Napoli nájdete tu .

—————

Späť