21.11.2013 14:09

Vytrvalostné rebríčky FEI

k 31.10.2013

Október priniesol body do FEI rebríčka osmičke slovenských vytrvalostných jazdcov. Najviac si polepšil Feras Boulbol vďaka dvom úspešným štartom v pretekoch CEI** 120 v poľskom Zakrzowe a nemeckom Weissenhorne. Získané body ho posunuli do prvej stovky na 84.miesto, iba šesť bodov a päť stupienkov za najvyššie postaveným slovenským jazdcom - Máriom Hoffmannom. Do deviatej svetovej stovky sa posunuli Jaroslava Karbanová, Petra Hubačová aj Hana Janáková. Všetky tri bodovali na medzinárodných pretekoch v Topoľčiankach, rovnako ako Lenka Kováčiková, ktorá sa posunula o viac než štyristo miest vyššie a Janka Bačová s Vierou Smolinskou, ktorých mená sa vďaka bodom z Topoľčianok podobne ako Zuzany Sitárovej za body zo Zakrzowa objavili po prvý raz v tomto roku v rebríčku FEI. Počet slovenských jazdcov tak dosiahol číslo 23.

V juniorskom rebríčku sa popri Soni Prikrylovej objavila aj Lucia Marošová a 37 bodov z Topoľčianok ju zaradilo na koniec prvej päťstovky.

V kombinovanom rebríčku okupujú slovenskí jazdci a kone až 41 miest. Najvyššie je stále Csaba Szabó s kobylou Shagya Fruzsina (dvadsiatyôsmy).Najvýraznejšie si polepšili Jaroslava Karbanová a Perky Peppy.

 

 

   

—————

Späť