02.11.2012 09:47

DOSTIHY SR - ŠAMPIÓNI 2012

Š A M P I Ó N I  2 0 1 2

Róbert Šara - Zuzana Kubovičová - Dr. Charvát (ČR)

Petr Tůma (ČR) - Ján Cagáň - Lokotrans Slovakia

 

Záver dostihovej sezóny 2012 potvrdil triumf lídrov priebežného poradia aj v celkovom hodnotení šampionátov pre rok 2012.

V šampionáte rovinových jazdcov sa Zdenko Šmida dvadsiatym triumfom v sezóne iba priblížil na dve paličky k vedúcemu Róbertovi Šarovi, ktorý tak získal premiérovo šampiónsky titul. Kde sídli slovenská jazdecká špička podčiarkol tretím miestom Jaroslav Línek. Všetci traja mali resp. majú prepojenie na dostihovú centrálu v Senici Čáčove. Práve odtiaľ neohrozene kraľuje trénerom na rovine ing. Zuzana Kubovičová, ktorej obhajoba titulu šampióna bola jasná už takmer po polke sezóny. V kategórii majiteľov sa titul šampióna po rokoch sťahuje do Českej republiky. O zisk titulu sa pokúsila ešte stajňa OMS zo Senice, čím by zabezpečila triumf vo všetkých kategóriách pre čáčovskú centrálu, obaja jej reprezentanti Easy Tiger aj Innovator však dobehli vo svojich dostihoch tretí, čo nestačilo k posunu na čelo v celkovom pradí majiteľov. 

V kategórii pekážkových dostihov bola rovnako šanca, že všetky tituly poputujú v réžii "Cagáňovcov" do Šurian, keď popri istých šampiónoch v trénerskej a majiteľskej kategórii (stajňa Lokotrans Slovakia, ktorej kone pripravuje práve ing.Ján Cagáň)  mal teoretickú šancu na triumf v kategórii jazdcov aj Martin Cagáň. Šanca na skvelé "triple" sa rozplynula, keď Martina zosadil z jeho koňa voľne pobehujúci kôň bez jazdca.  

Srdečná gratulácia víťazom a všetkým veľa šťastia do ďalšej dostihovej sezóny !

—————

Späť