29.10.2013 15:55

DOSTIHY SR 2013

Š A M P I Ó N I

Zdenko Šmida - Zuzana Kubovičová - Autoopravovňa Strnisko

Lukáš Matuský - Jaroslav Hanáček - MPL Racing

V šampionáte rovinových jazdcov Zdenko Šmida vrátil Jaroslavovi Línkovi porážku spred dvoch rokov a zvíťazil vďaka 26 triumfom na domácej rovinovej scéne, pričom strieborný Jaroslav Línek zvíťazil v 18 rovinových dostihoch (v roku 2011 Línek 24 a Šmida 17). Šampión stihol počas tejto sezóny vystriedať až tri pôsobiská, keď po začiatku v Lakšárskej Novej Vsi v centrále dvojice Chodúr - Línek sa presunul do susednej centrály Autoopravovňa Strnisko, aby sa na posledný mesiac sezóny vrátil "domov" do Senice k trénerke Zuzane Kubovičovej. Práve stajňa Autoopravovňa Strnisko a trénerka Zuzana Kubovičová získali zvyšné dva tituly v rovinových dostihoch. Zuzana Kubovičová pritom ako jediná obhájila minuloročný titul, keď dominovala v šampionáte trénerov na rovine už štvrtý raz v rade. Tentoraz síce s  najmenším náskokom (cca 20.000 EUR) ale o jej prvenstve rovnako ako o prvenstve Zdenka Šmidu a Autoopravovne Strnisko už bolo rozhodnuté pred záverečným mítingom sezóny. Autoopravovňa Strnisko sa vrátila na najvyššiu priečku po ročnej prestávke.

Oveľa zaujímavejšia bola situácia v prekážkových šampionátoch. Lukáš Matuský mal titul šampióna istý už dávnejšie. Jaroslav Línek sa na druhú priečku v prekážkovom šampionáte však prepracoval až víťazstvom v sedle Proud Borisa v posledných prekážkových dostihoch sezóny. V šampionáte majiteľov pred poslednými dostihmi sezóny bola na čele stajňa Autoopravovňa Strnisko - v ktorej službách pôsobil aj novopečený šampión. Druhá v poradí stajňa MPL Racing strácala na prvú priečku iba 40 EUR. Pisklovci nenechali nič na náhodu a do posledných prekážkových dostihov nasadili až trojicu koní proti jedinému zástupcovi dovtedy vedúcej stajne a práve výsledok týchto dostihov rozhodol, že po ročnej prestávke sa podobne ako v rovinových dostihoch vracia aj titul šampióna v prekážkových dostihoch do rúk šampióna z roku 2011. Podobný návrat na trón po roku zaznamenal aj tréner Jaroslav Hanáček, keď o jeho triumfe bolo rozhodnuté už skôr. Pre úplnosť treba poznamenať, že aj titul Lukáša Matuského znamenal návrat na trón po ročnej prestávke a tituly v prekážkových šampionátoch tak majú úplne rovnakých majiteľov ako pred dvoma rokmi.

Záverečný míting sezóny priniesol okrem iného aj dva triumfy zverencov Samuela Sokola, Zuzany Kubovičovej a Jaroslava Hanáčka. Dvoma triumfami sa so sezónou rozlúčil aj minuloročný šampión na rovine medzi jazdcami Róbert Šara.

Výsledky sezóny tak potvrdili, že slovenská dostihová špička má naďalej svoje sídlo na Záhorí.

Srdečná gratulácia šampiónom a veľa šťastia všetkým do ďalšej sezóny !

—————

Späť


 

TRM

partner

dostihových

šampiónov