20.05.2013 05:29

Hattrick trénerky Zuzany Kubovičovej a džokeja Zdenka Šmidu.

Radosť Zdenka Šmidu pri treťom víťazstve vo Veľkej jarnej cene. Foto: Karel Němec, www.canonprofi.eu

Legionar víťazom Veľkej jarnej ceny 2013

Rovina Listed na 1700m o 21.000 EUR

Napriek tomu, že džokej Zdenko Šmida zmenil v zime svoje pôsobisko, keď sa presunul z centrály PD Senica v Čáčove, do centrály vedenej dvojicou Jozef Chodúr a Jaroslav Línek v Lakšárskej Novej Vsi, priniesli druhé klasické dostihy tohtoročnej sezóny skompletizovanie svojského hattricku trénerky Zuzany Kubovičovej a džokeja Zdenka Šmidu. Po víťazstvách Bribon-a zo stajne EMOP v roku 2010 a Move Your Vision-a zo stajne OMS v minulom roku dokázali po tretí raz triumfovať vo Veľkej jarnej cene, keď po takticky takmer bezchybnom jazdeckom výkone napriek tiesneniu v cieľovej rovine dokázal Zdenko Šmida triumfovať v sedle ďalšieho koňa pripravovaného trénerkou Zuzanou Kubovičovou v Senici-Čáčove. Tentoraz Legionar (GB), reprezentant stajne UMC, dokázal zviťaziť ľahko o dve dĺžky pred českým Renny Stormom. Ďalší slovenský kôň Karov zo stajne EMOP, rovnako z prípravky trénerky Kubovičovej, sa zmestil na tabuľu, keď sa po zaváhaní na štarte pod Robertom Šarom drvivým záverom prebojoval na piate miesto iba krk od štvrtej priečky. Zdenko Šmida okrem víťazstva v hlavnej položke nedeľňajšieho porgramu dokázal zvíťaziť aj v ďalších dvoch dostihoch a upevnil si tak priebežnú vedúcu pozíciu v šampionáte jazdcov na rovine.  Do čela priebežného poradia sa prepracovala aj obhajkyňa titulu z minulého roku - trénerka Zuzana Kubovičová. No a do tretice vďaka štvrtému víťazstvu Legionara v rade a zisku 10.500 EUR sa dostala do čela rebríčka majiteľov aj stajňa UMC.

Popri troch víťazstvách Zdenka Šmidu si zaslúžia zmienku tiež dva triumfy ďalších Záhorákov - jazdca Jaroslava Línka a trénera Jaroslava Brečku.

Svojim výkonom a víťazstvom v dostihoch druhej kategórie na 2000m zaujal aj odchovanec a reprezentant stajne Domonkos Komárno - Quebracho.

 

Foto: Karel Němec, www.canonprofi.eu

 

—————

Späť


 

undefined

Pri treťom triumfe vo Veľkej jarnej cene za posledné štyri roky asistovali aj prípravky TRM, ktoré používa pri príprave svojich zverencov aj trénerka Zuzana Kubovičová.