28.09.2014 22:18

KILWORD víťazom St.Leger

Po nedeli 28.9.2014 je Kilword zo stajne Autoopravovňa Strnisko už trojnásobným klasickým víťazom, keď po triumfe vo Veľkej jarnej cene a Maďarskom Derby dokázal zvíťaziť aj v najdlhšej a zároveň poslednej klasike sezóny - St.Leger - rovine Listed na 2800m o 17.000 EUR.. Tentoraz ho tréner Peter Hlavenka nasedlal pre džokeja Jaroslava Línka. Druhé miesto obsadil slovenský odchovanec a zverenec Michala Ročáka Sulman zo stajne HONOR Racing. Zvyšné miesta obsadili kone z Českej republiky.

Okrem prvého miesta v hlavných dostihoch popoludnia si Autoopravovňa Strnisko pripísala ešte jeden triumf hmeď v úvodnej položke programu. V sedle dvojročnej Appalosy triumfoval vedúci jazdec šampionátu na rovine Róbert Šara. Dve víťazstvá si pripísala aj stajňa MPL Racing, keď k váťazstvu vo Veľkej starohájskej steeplechase na 4500m o 3300EUR, v ktorej triumfoval Oldfieldroad v sedle so svojim trénerom Jaroslavom Brečkom, zvíťazil pod Lukášom Matuským v päťkovej rovine na 3000m 10-ročný veterán Proud Boris z centrály Vampil trénera Hanáčka.

V Karpatskej cene - druhej Listed rovine popoludnia určenej pre 2-ročné kone o 10.000 EUR - dokázal zvíťaziť Rajči Šimon zo Stajne Patrik ČR. Českého odchovanca Stajne Patrik spol. s r.o. trénovaného českým trénerom Čestmírom Olehlom k víťazstvu pre majiteľovho aj chovateľovho vnuka Šmiona  doviedol český jazdec Tomáš Lukášek. V jednotkovej Cene zimnej kráľovnej vyhrala kobyla v majetku partnera celého popoludnia - Stajne Charvát - Dumnonia. Druhá skončila maďarská kobylka Megkapó zo stajne Bábolna SK pripravovaná Jaroslavom Hanáčkom v centrále Vampil.

Zo slovenských stajní si na svoje konto pripísala víťazstvo aj stajňa EKOLS Skalica, s.r.o.. V  rovine II.kategórie na 1200m zviťazil štvorročný Dabiango od trénera Miroslava Stančíka v sedle opäť s Tomášom Lukáškom.

Podrobné výsledky na https://www.zavodisko.sk/sk/vysledky.html

—————

Späť


 

tréner stajne

Autoopravovňa Strnisko

Peter Hlavenka

v príprave koní používa aj prípravky

TRM a NutriHorse