08.10.2013 20:02

Vytrvalostné FEI rebríčky k 30.9.2013

September z pohľadu slovenského vytrvalostného jazdenia priniesol výrazné zmeny vo svetovom FEI rebríčku. Naši pretekári bodovali v pretekoch Majstrovstiev Európy 2013 a East European Endurance Ride 2013. Okrem toho boli až teraz do rebríčka započítané aj výsledky májových pretekov CEI *80 v Šamoríne.

Najvyššie postavený v rebríčku k 30.9.2013 je aj naďalej Mário Hoffmann, ktorý sa vďaka septembrovému zisku 102 bodov (EEER) posunul na 71.miesto. Najviac bodov (131) si v septembri vybojovala Lucia Starovecká, ktorá bodovala v oboch mimoriadne náročných pretekoch (ME aj EEER) a celkový zisk ju posunul na 111.priečku aktuálneho svetového rebríčka. Výrazne si polepšili si aj Lucia Rovná (EEER), Vratislav Gallo (EEER a CEI*80), ktorý zanamenal posun o takmer 750 miest, Silvia Potočná (ME) a Katarína Roux Šafránová (EEER), ktorá opäť dostala šancu a po viac ako roku opäť bodovala. Po započítaní májovej šamorínskej osemdesiatky sa do rebríčka dostali aj Lenka Kováčiková a Petra Piatrová. Celkovo tak ku koncu septembra má slovenské vytrvalostné jazdenie vo FEI rebríčku až dvadsiatku pretekárov.

V kombinačnom rebríčku je naďalej najvyššie Csaba Szabó s kobylou Shagya Fruzsina, nebodoval však už od konca júna a naďalej klesá. Do prvej stovky sa svojimi septembrovými výkonmi prebojovali Lucia Rovná s Dahoman XI-14 (86.miesto) a Vratislav Gallo s Gobi (98.miesto). Pred v auguste druhého Mária Hoffmanna s Pal Partenónom sa prepracovali aj Silvia Potočná s kobylou Gamaar a Lucia Starovecká so žrebcom Siglavy Chabir. V tomto rebríčku figuruje aktuálne až 33 dvojíc zo Slovenska.

Odkaz na kompletný aktuálny FEI rebríček tu

—————

Späť